Radek
Well-Known Member
W ostatni weekend w Warszawie odbył się pierwszy od lat konkurs modelarski z prawdziwego zdarzenia. W hali sportowej gimnazjum na ul. Barskiej 32 w sobotę i niedzielę odbyła się I Warszawska Fiesta Modelarska zorganizowana przez moich kolegów Darka i Damiana Ciesielskich, Marcina Kalbarczyka i Piotra Ostaszewskiego. Koledzy poprosili mnie o przeprowadzenie warsztatów - pokazu rzeźbienia figur w skali 1/35 oraz zaproponowali mi przewodzenie składowi sędziowskiemu Fiesty. Pokaz odbył się w sobotę o 14.00, mimo początkowej tremy, odbył się bez zakłóceń i mam nadzieje, że podobał się publiczności. Na imprezie wystawionych zostało 340 modeli, dopisali także zwiedzający, szczególnie w niedziele, oraz sprzedawcy (wiele produktów można było kupić w okazyjnych cenach). Pozostaje mi tylko podziękować kolegom za podjęcie i przeprowadzenie tego wspaniałego przedsięwzięcia, które wspieram i będę nadal wspierał. Już teraz w imieniu organizatorów zapraszam na przyszłoroczną, II Warszawską Fiestę Modelarską. Będą również warsztaty, tym razem na temat malowania figur.
Continue reading...
Continue reading...